7 vragen aan Jeangu Macrooy

Als er één woord is dat het tweede album van Jeangu Macrooy (Paramaribo, 1993) samenvat, is het zelfvertrouwen. Met 'Horizon' zet hij de volgende stap in een carrière die steeds harder glanst. De opvolger van het succesvolle debuut High On You (2017) laat een ambitieuze artiest horen die groot durft te dromen.

Vanaf zijn dertiende is hij druk bezig met muziek, maar Suriname is klein en zijn ambities groot. 5 jaar geleden stapte hij op het vliegtuig naar Nederland om zijn carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan. Wij spraken hem over zijn meest bijzondere (Nederlandse) festival ervaring en wat we van hem kunnen verwachten op 25 mei in Utrecht.

 1. Het festivalseizoen staat voor de deur, waar kijk je het meest naar uit?
  “Vooral naar het lekker buiten zijn! Ik ben geboren en getogen in Suriname en ik woon nog niet zo lang in Nederland, pas 5 jaar. Het is elke winter wel weer heel erg wennen. Ik vind de zomer echt de allerleukste periode van het jaar. Iedereen is wat vrolijker en het leven speelt zich meer buiten af.”

 2. En je kan je nieuwe album ‘Horizon’ overal laten horen. Hoe zou je dit album omschrijven?
  “Ik zie het heel erg als een verbreding van wat ik tot nu toe heb laten zien aan mensen. Mijn eerste album was heel vrolijk en zomers. Ik heb nu ook echt een andere kant van mezelf laten zien.”

 3. Op welk nummer ben je het meest trots van dit nieuwe album?
  “Dat is een moeilijke vraag! Ik heb me het meest kwetsbaar op gesteld bij het nummer Surrender. Dat maakt ook meteen dat dit het nummer is wat ik het engst vindt om live te zingen. En Midnight. Ik ben ook heel trots op Midnight ondanks dat het geen zomerse track is."

 4. Gaan we deze dan ook horen op 25 mei?
  "Ik denk dat het dan toch wat meer zomerse tracks gaan zijn! Dus dan eerder Shake Up This Place, Second Hand Lover en Adrenaline." 

 5. Wat is jouw mooiste festival ervaring?
  "Dat was echt wel Lowlands in 2017! Ik kom zelf niet uit Nederland en ken niet alle festivals. Wel hoorde ik van iedereen in mijn omgeving dat het wel echt ‘super vet’ was dat ik was geboekt voor dit festival. Maar heel eerlijk wist ik eigenlijk niet wat ik moest verwachten en of ik er fans zou hebben. Maar de energie bij die show is wel echt het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt." Hoe zou je die energie omschrijven? "Iedereen voelde op dat moment hetzelfde, iedereen was super euforisch en de zon scheen volop. Het was heel bijzonder." Mooi doel om dit op Central Park te evenaren!

 6. Met welke artiest wil je in de toekomst nog eens samenwerken?
  "Ik sta er zeker open voor om met andere artiesten samen te werken ondanks dat ik het tot nu toe nog niet heb gedaan. Live al wel maar nog niet in de studio. Ik ben groot fan van Wende. Ik heb eerder al live met haar gezongen maar het zou wel tof zijn nog een keer iets in de studio te maken. Verder moet ik echt nog even nadenken! Maar dat zijn leuke toekomstplannen."

 7. Wat gaat er mee naar het park: een krat bier of een gitaar en waarom?
  "Ik ga zelf in Nederland vaak naar het park in de zomer, dan kies ik toch echt voor de gitaar! Definitely!"

Wil je Jeangu Macrooy nog beter leren kennen? Zorg dan dat je zijn optreden op Central Park niet mist. Ook o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Ronnie Flex & Deuxperience en Wulf staan op de planken van The Marquee op 25 mei in Utrecht

Complete line-up