7 vragen aan TAPE TOY

TAPE TOY is gek en dat is goed. Niet gehinderd door de drang om hip of populair te zijn, gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar de energie van een renpaard aan toe en je begrijpt dat TAPE TOY niet “nieuwe band nummer zoveel” is.

Roos, Wesley, Maurice en Mark staan op 25 mei geprogrammeerd in The Pavillion, waar je de leukste nieuwe bands ontdekt. Benieuwd hoe ze hun muziek omschrijven, met wie ze het liefst samen willen werken in de toekomst en hun mooiste festival ervaring? Wij stelden ze 7 korte vragen. Leer ze nu al iets beter kennen:

  1. Het festivalseizoen staat voor de deur, waar kijken jullie het meest naar uit? “Veel spelen, stinken in de bus zonder airco, potjes skate, tankstation eten en veel leuke mensen met veel bier.”

  2. Op welk nummer zijn jullie het trotst? “Dive Deeper omdat dit de eerste track is die we ooit geschreven hebben en het is onze jongste baby. Daarnaast zijn we ook trots op alles van Marco Borsato dat uitgekomen is.”

  3. Hoe zou je jullie muziek omschrijven? “Blij en hard of hard en blij.”

  4. Naar welke muziek luisteren jullie zelf graag? “Toxic van Britney Spears.”

  5. Wat is jouw/jullie mooiste festival ervaring? “De hele popronde was heel erg nice en Maurice op Lowlands tijdens Mumford & Sons (super hard gelachen).”

  6. Met welke artiest willen jullie in de toekomst nog eens samenwerken? “Lijkt ons heel cool om weer een keer iets samen te doen met Dream Wife.”

  1. Wat gaat er mee naar het park: een krat bier of een gitaar? “Ja, een krat bier natuurlijk!”

Wil je TAPE TOY nog beter leren kennen? Zorg dan dat je hun optreden op Central Park niet mist. Ook o.a. Son Mieux, FATA BOOM en Faces On TV staan op de planken van The Pavilion op 25 mei in Utrecht. 

Complete line-up