FACES ON TV

Deze band moet je ontdekken als je van muziek houdt zoals:
Bathazar / Bazart / Warhole / Warhaus 

Eindelijk is het af, dat volstrekt eigen album. Hij is er diep voor moeten gaan. Hij doet niets liever. De slechtslaper is een nachtwaker. Jasper Maekelberg leeft zoals hij vroeger de 400 meter liep: op niveau en à fond. Als een aangehouden sprint.

‘Night Funeral’ is de samenvatting van 2017, een jaar uit het leven van Jasper Maekelberg. Hij is hem meermaals tegengekomen, zichzelf, ontmoetingen die blijven hangen. Dit was niet zijn beste jaar, en toch weer wel. De liefde kraakte en hij maakte er muziek van. Van de highs en nog meer van de lows. De muze is een jaloers ding. Ze verdraagt geen andere vrouw. Zal het ooit anders zijn? Nee. Wil hij het anders? Eigenlijk ook niet.

Alle instrumenten doet hij zelf, alle stemmen zijn de zijne, ook die Thom Yorke-falset. Hij kocht een balafoonuit West-Afrika en een oud met meer snaren dan hij gewend was als gitarist. Sounds die niemand anders gebruikt. Weg van de plug-ins. Alles eigenhandig ingespeeld. Soms met moeite, watleidt tot verrassingen, onverwachter dan wanneer je een instrument virtuoos beheerst. Een vorm van zelfbeperking die een coherent klankbeeld oplevert. En een multiplaat die helemaal Jasper Maekelberg is.

WIST JE DAT…

… Jasper de producer is van onder meer Gabriel Rios, Bazart en Soldier’s Heart.

… de muzikant zijn album grotendeels zelf heeft geschreven en ingespeeld?

… deze band niet uit Nederland komt?