1000 bomen gedoneerd!

Er zijn in totaal al 1000 bomen gedoneerd door ons én door jullie als kaartkopers! Van alle bomen die via Central Park worden gedoneerd wordt de helft in het Groene Woud geplant en de andere helft in Borneo.

Central Park is trotse partner van Trees For All. Wij als organisatie planten 200 bomen in het Groene Woud en 200 bomen in Borneo om bij te dragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Dit vinden we belangrijk, bomen en bossen spelen een crusiale rol in het tegengaan van klimaatverandering en zonder bomen is er geen leven.

Doe je mee?

Bij het kopen van een festivalticket kun je er voor kiezen om in de laatste stap van het bestelproces voor €5,- één boom of voor €10,- twee bomen te planten. Van alle bomen die via Central Park worden gedoneerd wordt de helft in het Groene Woud geplant en de andere helft in Borneo. Op onze homepage is te zien hoeveel bomen jullie hebben geplant! De teller begon bij 400 bomen door ons gedoneerd. Lees hieronder meer over de projecten.

Het Groene Woud

In de Brabantse bossen van het Groene Woud komen van nature zeldzame leembossen voor. Deze bossen zijn een echte biodiversiteit-hotspot: er komen heel veel soorten planten en dieren voor. Dit komt onder andere door de relatief vochtige bodems waarop de leembossen ontstaan zijn. Inmiddels zijn leembossen steeds zeldzamer. De hoogste tijd dus om deze prachtige bossen te versterken en verder uit te breiden! Meer info over het project is hier te vinden.

Borneo

Herstel van tropisch bos en leefgebied van de orang-oetan. Een groot deel van Sebangau is in 2015 verwoest door een bosbrand. Ook is de grond uitgedroogd door illegale houtkap in het verleden. Daardoor wordt het leefgebied van talloze dieren, bomen en planten steeds kleiner. Bovendien dreigen er door de verdroging enorme hoeveelheden koolstof in de atmosfeer te komen. Gelukkig heeft het Nationaal Park Sebangau inmiddels de status van beschermd gebied en met jouw hulp kunnen we het tropisch bos weer herstellen! Meer info over het project is hier te vinden.

Terug