FAQ

Veelgestelde vragen

Het kabinet heeft de voorwaarden bekend gemaakt waar een festival aan moet voldoen in september. Helaas moeten we jullie mededelen dat Central Park hier niet aan kan voldoen en dus niet door kan gaan.

Verdriet, onbegrip en woede voeren de boventoon bij ons als organisatie. We zien volle voetbalstadions, drukbezochte festivals in het buitenland (soms wel tot 360.000 bezoekers met test- en vaccinatie voorwaarden), drukbezochte kermissen en meer dan 100.000 bezoekers die welkom zijn bij de Formule 1 in Zandvoort begin september. Samen met Fieldlab heeft de overheid daarnaast uitgebreid onderzoek gedaan en is er geconcludeerd dat evenementen inderdaad veilig doorgang kunnen vinden, mits op de juiste manier georganiseerd. Dat doet pijn, ook omdat we weten dat jullie er al zo lang naar uitkijken.

Kaartkopers hebben mail gehad

Alle hoofdkaartkopers hebben op 25 augustus 2021 een mail gehad van ons over tickets & de geldigheid hiervan! Mocht je vragen hebben stuur een reply op die mail.

Ben jij de hoofdkaartkoper van jouw ticket(s) en heb je geen mail gehad? Het kan dat deze in je spam zit. De mails zijn direct gekoppeld aan jouw referentienummer en kunnen enkel door onze ticketpartner worden verstuurd. Echt niks gehad? Mail ze dan even op info@yourticketprovider.nl

We hopen iedereen volgend jaar op 18 & 19 juni 2022 te zien!

Central Park is op zaterdag 18 +

Central Park is op zaterdag 18 september uitsluitend te bezoeken vanaf 18 jaar. Ook onder begeleiding is het niet mogelijk het terrein te betreden als je jonger bent dan 18.

Central Park is op zondag voor alle leeftijden

Op zondag 19 september is het festival toegankelijk voor alle leeftijden. We adviseren wel om met kinderen vanaf 12 jaar te komen, aangezien we geen entertainment voor jonge kinderen aanbieden. Personen van 15 jaar en jonger dienen onder begeleiding van een volwassene te komen.

Bestel je tickets via deze site

Officiële ticketpartners van Central Park zijn: Your Ticket Provider, Festicket en Ticketcounter.

Let op: We raden je af om tickets van derden te kopen. De echtheid van deze tickets kunnen we niet garanderen. Opkopers als Viagogo en TopTicketShop zijn niet betrouwbaar. 

Heb jij jouw ticket bewaard voor de komende editie? Super! Jouw barcode blijft gewoon geldig aan de deur op 18 juni 2021. Voor de zekerheid sturen we je jouw ticket in de maand voor het festival nogmaals op, dus mocht je deze momenteel kwijt zijn geen zorgen: je krijgt deze nog een keer van ons.

Je kan je voucher inzetten voor 18 & 19 september 2021 of nog bewaren voor de edities in juni 2022, 2023 of 2024. De keuze is dus aan jou! Je kan je vouchertegoed inzetten voor de zaterdageditie en de zondageditie.

In de ticketshop kun je jouw vouchercode verzilveren. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je het overige tegoed  voor een andere editie inzetten. Heb je te weinig tegoed op je voucher? Dan kun je het overige bedrag bij betalen.  

Jouw vouchercode heb je van Your Ticket Provider vorig jaar direct in de mail gehad toen je keuze voor een voucher maakte. Ben je je code kwijt? Mail dan even naar info@yourticketprovider.nl

Dit wil zeggen dat de overheid garant staat én dus vertrouwen heeft in deze festivalzomer.‚Äč Het garantiefonds dekt een groot deel van de onverzekerbare risico’s bij het organiseren van het festival in 2021. Dit geldt voor festivals vanaf 1 juli 2021. Door Central Park eenmalig naar september te verplaatsen, hebben we meer zekerheid dat het door kan gaan.

We gaan er niet van uit, maar niks is zeker in deze nieuwe wereld met COVID-19. Mocht het festival op 18 & 19 september 2021 niet door kunnen gaan, dan schuiven we alles weer door naar juni 2022! Aangezien de overheid garant staat, dekken zij de niet verzekerbare kosten en kan het festival blijven bestaan. De tickets worden dan doorgeschoven naar juni volgend jaar. 

Tickets die zijn gekocht in 2021 vallen onder het garantiefonds van de overheid. Stel het festival kan niet doorgaan in 2021, dan heb je nog verschillende keuzeopties. Namelijk een donatie doen, een refund aanvragen of je ticket bewaren voor juni 2022. 

Tickets die zijn gekocht in 2020, daar zijn de keuzeopties al van gemaakt. Deze tickets vallen niet onder het garantiefonds en alle refunds zijn al uitgekeerd. Maar mocht het festival niet door kunnen gaan op 18 september 2021, dan worden alle tickets uit 2020 automatisch omgezet naar juni 2022.

We gaan er vanuit dat we Central Park in de vertrouwde vorm kunnen organiseren waarbij het voor iedereen toegankelijk is. Maar we moeten in ons achterhoofd houden dat de overheid met extra maatregelen kan komen, zoals een sneltest, een vaccinatiebewijs of het meten van de temperatuur. Als dit vanuit de overheid wordt verplicht moeten we ons hier aan houden, maar zo niet zullen wij als organisatie geen vaccinatiepaspoorten e.d. eisen.

Dat kan! Er worden paden gecreëerd op het terrein waardoor dit goed begaanbaar is in een rolstoel. Daarnaast zijn er ook invalide wc’s en is er een rolstoekdeck. Hier kun je aparte tickets voor bestellen via onze ticketshop. 

Geen rolstoeldeck ticket?

Geen rolstoelticket maar wel een rolstoelgebruiker? Dan kun je een regulier ticket kopen en bij de reguliere ingang naar binnen. Bij de EHBO is een invalidetoilet. Je kan dus in jouw rolstoel overal komen met uitzondering van het rolstoeldeck en het VIP deck. 

Rolstoeldeck ticket?

Ook komende editie bouwen we een rolstoeldeck met aparte ingang. Hiermee heb je goed zicht op de Mainstage. Het ticket is geldig voor 2 personen: een rolstoelgebruiker en begeleider. (let op: dit bandje geeft geen toegang tot het Skydeck) 

Central Park zal op 18 & 19 september 2021 gehouden worden in Park Transwijk! Lees hier al het nieuws rondom de verhuizing!

De verschillende fases typeren de ticketrondes.

Fase 1 tickets zijn de eerste en daarom ook de goedkoopste. In de rondes die daarna volgen gaat de ticketprijs telkens wat omhoog. Hoe eerder je dus je kaarten koopt, hoe goedkoper je uit bent!

Let op: in welke fase jij jouw ticket hebt gekocht heeft dus niks te maken met jouw plek op het terrein. 

Denk aan het milieu voordat je jouw tickets print! We kunnen jouw ticket vanaf de telefoon scannen! Houdt er wel rekening mee dat je ter plekke geen internetverbinding kan hebben. Het handigst is daarom om het ticket te downloaden op je telefoon. Wanneer je het ticket toch graag print, dan kan dat natuurlijk ook.

Het maakt niet uit welke naam er op jouw ticket staat, deze wordt bij de entree niet gecontroleerd dit jaar.

Ja die zijn er! Vlak na de entree van het festival vind je een heleboel kluisjes waarin je jouw tas, kleding en persoonlijke items kunt opbergen. Je betaalt hiervoor 7 euro (medium locker) of 9 euro (grote locker) huur.

Je kan jouw kluisje gedurende de dag zo vaak openen en sluiten als je wilt. 

Heb jij een kluisje online gereserveerd? Dan krijg je van ons een code de dag vóór het festival. Geen code gehad? Kijk even in je spam! Mocht deze daar ook niet zijn kun je je op het festivalterrein melden bij de lockers met jouw naam en REF nummer. Dan krijg je je code daar alsnog. 

Graag! Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of telefoon mee om de beste momenten vast te leggen. Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement, dan kun je een persaccreditatie aanvragen via het contactformulier onderaan deze pagina. 

Op Central Park kun je eten en drinken halen met de hulp van festivalmunten. Deze haal je bij de muntenkassa’s, waar je met pin of contant kunt betalen. 

Let wel op: de munten zijn niet inwisselbaar en alléén geldig van 18 september 12:00 tot 19 september 21:00.

Om veiligheid te garanderen kun je helaas niet weg om later weer terug te komen. Gelukkig zorgen wij voor voldoende eten, drinken, muziek, loungeplekken en meer om het de hele dag vol te kunnen houden!

Naast de muzikale line-up is er nog veel meer te beleven tijdens Central Park! Neem eens een kijkje op onze ontdek pagina.

Je kunt bij de EHBO rustig kolven! Hier is geen koelkastje aanwezig om de voeding in te bewaren. Wel kun je eventueel een koeltasje meenemen en de voeding in één van de kluisjes bewaren. 

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen in een dosis die je maximaal nodig hebt op 1 dag. Een doktersverklaring/medicatiepaspoort is noodzakelijk.

De beveiliging zal jouw documentatie beoordelen en de medicijnen controleren. Het kan zijn dat de EHBO jouw medicijnen (bijvoorbeeld als deze gevaarlijk zijn i.c.m. alcohol) in bewaring neemt en je deze enkel kan innemen bij de EHBO.

Heb je een allergie? Stuur dan een mail naar info@centralparkfestival.nl met een beschrijving. We kijken dan samen met jou naar de voedingsmogelijkheden op het festivalterrein. 

Er zal op Central Park geen sigaretten verkoop zijn. Wil je toch roken deze dag? Zorg dan dat je voldoende voorraad meeneemt.

Roken is alleen toegestaan in de outdoor area’s.

Dat mag niet! Gelukkig hebben we op het festivalterrein genoeg lekkers te koop, dus dat moet helemaal goedkomen.

De enige uitzondering hierop is als je een bepaalde voedselallergie hebt. Is dat het geval, stuur ons dan een berichtje via info@centralparkfestival.nl en we kijken met jou naar de mogelijkheden op het terrein.

Het is bijna onmogelijk om een complete lijst op te leveren met wat je wel en niet mee mag nemen. Met onderstaande richtlijnen kun je hopelijk uit de voeten: 

Wel: nog niet opgeblazen opblaaselementen, vlaggetjes, go-pro's, wegwerp camera's... oh, en deodorant sticks en soortgelijke producten als ze nog in de officiële verpakking zitten! Zonnebrand mag je mee het terrein op nemen (ook als de verpakking al eens open is geweest). Houd er echter rekening mee dat spuitbussen die zonnebrand onder hoge druk vernevelen NIET toegestaan zijn, normale spray (met een pompje) mag wel mee.

Niet: Eigenlijk alles waarmee je jezelf of een ander kunt schaden... en nog wat andere dingen: Drugs, eigen eten en drinken (ook alcohol en snoep), elektronische sigaretten (mits de vloeistof in een afgeloten nieuwe(!) verpakking zit), selfie sticks, spuitbussen en parfumflesjes, geopende flessen met vloeibare inhoud, glas, plastic flessen, blik, bekers, koelboxen, vuurwerk, wapens (ook zakmessen en pepperspray), andere gevaarlijke voorwerpen, paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.

Wil je iets meenemen, maar staat het er niet tussen? Neem even contact met ons op via het contactformulier hieronder.

Lees ze hieronder. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Central Park
Heb jij een ticket voor dit event? Dan heb je ook ingestemd je te houden aan een aantal voorwaarden en huisregels die voor en op Central Park gelden. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je deze dag zorgeloos kunt genieten. We vragen je daarom om je aan het volgende te houden:

- Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider hebt aangeschaft is dit zeker het geval. Andere verkooppunten of via derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.

- Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Central Park op zaterdag 18 september! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien. Op zondag 19 september geldt geen minimum leeftijd. Personen van 15 jaar en jonger dienen onder begeleiding van een volwassene te komen.

- Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven.

- Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.

- Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.

- Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het event geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.

- Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!

- Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.

- Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.

- Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Central Park, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

- Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen.

Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel op.

Voor alle gevallen en/of situaties waarin dit reglement niet voorziet, behoudt de organisatie zich het recht voor mondeling en/of schriftelijk aanvullende regels te stellen waaraan de bezoekers zijn gebonden.

Lees hier de Algemene Voorwaarden. 

Niet gevonden wat je zocht?

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een berichtje!

Contactformulier