FAQ

Central Park is op zaterdag 18 +

Central Park is op zaterdag uitsluitend te bezoeken vanaf 18 jaar. Ook onder begeleiding is het niet mogelijk het terrein te betreden als je jonger bent dan 18.

Central Park is op zondag voor alle leeftijden

Op zondag is het festival toegankelijk voor alle leeftijden. We adviseren wel om met kinderen vanaf 12 jaar te komen, aangezien we geen entertainment voor jonge kinderen aanbieden. Personen van 15 jaar en jonger dienen onder begeleiding van een volwassene te komen.

Bestel je tickets via deze site

De officiële ticketpartner van Central Park zijn is Your Ticket Provider.

Let op: We raden je af om tickets van derden te kopen. De echtheid van deze tickets kunnen we niet garanderen. Opkopers als Viagogo en TopTicketShop zijn niet betrouwbaar. 

De verschillende fases typeren de ticketrondes.

Fase 1 tickets zijn de eerste en daarom ook de goedkoopste. In de rondes die daarna volgen gaat de ticketprijs telkens wat omhoog. Hoe eerder je dus je kaarten koopt, hoe goedkoper je uit bent!

Let op: in welke fase jij jouw ticket hebt gekocht heeft dus niks te maken met jouw plek op het terrein. 

Vragen over tickets kun je stellen aan onze ticket partner! Je neemt contact met ze op via info@yourticketprovider.nl of +31 30 2040258. Zij kunnen je helpen met al je vragen over betalingen, personaliseren en meer!  

Je kan je voucher inzetten voor de editie van 2023 of nog bewaren voor de edities in juni 2024 of 2025. De keuze is dus aan jou! Je kan je vouchertegoed inzetten voor de zaterdageditie en de zondageditie.

In de ticketshop kun je jouw vouchercode verzilveren. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je het overige tegoed  voor een andere editie inzetten. Heb je te weinig tegoed op je voucher? Dan kun je het overige bedrag bij betalen.  

Jouw vouchercode heb je van Your Ticket Provider vorig jaar direct in de mail gehad toen je keuze voor een voucher maakte. Ben je je code kwijt? Mail dan even naar info@yourticketprovider.nl

Naast de muzikale line-up is er nog veel meer te beleven tijdens Central Park! Neem eens een kijkje op onze ontdek pagina.

Central Park wordt gehouden worden in Park Transwijk!

Dat kan! Er worden paden gecreëerd op het terrein waardoor dit goed begaanbaar is in een rolstoel. Daarnaast zijn er ook invalide wc’s en is er een rolstoekdeck. Hier kun je aparte tickets voor bestellen via onze ticketshop. 

Geen rolstoeldeck ticket?

Geen rolstoelticket maar wel een rolstoelgebruiker? Dan kun je een regulier ticket kopen en bij de reguliere ingang naar binnen. Bij de EHBO is een invalidetoilet. Je kan dus in jouw rolstoel overal komen met uitzondering van het rolstoeldeck en het Skydeck.

Rolstoeldeck ticket?

Ook komende editie bouwen we een rolstoeldeck met aparte ingang. Hiermee heb je goed zicht op de Mainstage. Het ticket is geldig voor 2 personen: een rolstoelgebruiker en begeleider. Je kan het rolstoeldeck verlaten en gebruik maken van het veld om daarna weer terug te keren naar het rolstoeldeck. Let op: dit bandje geeft geen toegang tot het Skydeck.

Denk aan het milieu voordat je jouw tickets print! We kunnen jouw ticket vanaf de telefoon scannen! Houdt er wel rekening mee dat je ter plekke geen internetverbinding kan hebben. Het handigst is daarom om het ticket te downloaden op je telefoon. Wanneer je het ticket toch graag print, dan kan dat natuurlijk ook.

De parkeerplaats is gelegen bij P+R Papendorp aan de Mercatorlaan in Utrecht.

Let op: Het parkeerterrein ligt niet direct aan het festivalterrein, dus worden er speciale pendelbussen ingezet. Deze brengen je gedurende de hele dag gratis naar het festivalterrein en weer terug naar de parkeerplaats (een ritje duurt zo’n 5 minuten). Je hebt hier dus geen los bus ticket voor nodig.

Zeker zijn van een parkeerticket? Koop deze dan online! Op de dag zelf bij de parkeerwachter is een parkeerticket duurder én ben je niet verzekerd van een plekje.

Ja die zijn er! Vlak na de entree van het festival vind je een heleboel kluisjes waarin je jouw tas, kleding en persoonlijke items kunt opbergen.

Je kan jouw kluisje gedurende de dag zo vaak openen en sluiten als je wilt. 

Heb jij een kluisje online gereserveerd? Dan krijg je van ons een code de dag vóór het festival. Geen code gehad? Kijk even in je spam! Mocht deze daar ook niet zijn kun je je op het festivalterrein melden bij de lockers met jouw naam en REF nummer. Dan krijg je je code daar alsnog. 

Graag! Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of telefoon mee om de beste momenten vast te leggen. Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. Wil je op beroepsmatige wijze opnames maken van het evenement, dan kun je een persaccreditatie aanvragen via het contactformulier onderaan deze pagina. 

Op Central Park kun je eten en drinken halen met de hulp van festivalmunten. Deze haal je bij de muntenkassa’s, waar je met pin of contant kunt betalen. 

Let wel op: de munten zijn niet inwisselbaar en alléén geldig op 17 juni 2023 van 12:00 tot 23:00 en op 18 juni 2023 van 12:30 tot 21:00.

Om veiligheid te garanderen kun je helaas niet weg om later weer terug te komen. Gelukkig zorgen wij voor voldoende eten, drinken, muziek, loungeplekken en meer om het de hele dag vol te kunnen houden!

Je kunt bij de EHBO rustig kolven! Hier is geen koelkastje aanwezig om de voeding in te bewaren. Wel kun je eventueel een koeltasje meenemen en de voeding in één van de kluisjes bewaren. 

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen in een dosis die je maximaal nodig hebt op 1 dag. Een doktersverklaring/medicatiepaspoort is noodzakelijk.

De beveiliging zal jouw documentatie beoordelen en de medicijnen controleren. Het kan zijn dat de EHBO jouw medicijnen (bijvoorbeeld als deze gevaarlijk zijn i.c.m. alcohol) in bewaring neemt en je deze enkel kan innemen bij de EHBO.

Heb je een allergie? Stuur dan een mail naar info@centralparkfestival.nl met een beschrijving. We kijken dan samen met jou naar de voedingsmogelijkheden op het festivalterrein. 

Er zal op Central Park geen sigaretten verkoop zijn. Wil je toch roken deze dag? Zorg dan dat je voldoende voorraad meeneemt.

Roken is alleen toegestaan in de outdoor area’s.

Dat mag niet! Gelukkig hebben we op het festivalterrein genoeg lekkers te koop, dus dat moet helemaal goedkomen.

De enige uitzondering hierop is als je een bepaalde voedselallergie hebt. Is dat het geval, stuur ons dan een berichtje via info@centralparkfestival.nl en we kijken met jou naar de mogelijkheden op het terrein.

Het is bijna onmogelijk om een complete lijst op te leveren met wat je wel en niet mee mag nemen. Met onderstaande richtlijnen kun je hopelijk uit de voeten: 

Wel: nog niet opgeblazen opblaaselementen, vlaggetjes, go-pro's, wegwerp camera's... oh, en deodorant sticks en soortgelijke producten als ze nog in de officiële verpakking zitten! Zonnebrand mag je mee het terrein op nemen (ook als de verpakking al eens open is geweest). Houd er echter rekening mee dat spuitbussen die zonnebrand onder hoge druk vernevelen NIET toegestaan zijn, normale spray (met een pompje) mag wel mee.

Niet: Eigenlijk alles waarmee je jezelf of een ander kunt schaden... en nog wat andere dingen: Drugs, eigen eten en drinken (ook alcohol en snoep), elektronische sigaretten (mits de vloeistof in een afgeloten nieuwe(!) verpakking zit), selfie sticks, spuitbussen en parfumflesjes, geopende flessen met vloeibare inhoud, glas, plastic flessen, blik, bekers, koelboxen, vuurwerk, wapens (ook zakmessen en pepperspray), andere gevaarlijke voorwerpen, paraplu's, buggy's, stoelen, banken en tenten.

Wil je iets meenemen, maar staat het er niet tussen? Neem even contact met ons op via het contactformulier hieronder.

Lees ze hieronder. Mocht je na het lezen nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via het formulier op de contactpagina.

Huisregels Central Park
Heb jij een ticket voor dit event? Dan heb je ook ingestemd je te houden aan een aantal voorwaarden en huisregels die voor en op Central Park gelden. Zo kunnen wij er zeker van zijn dat je deze dag zorgeloos kunt genieten. We vragen je daarom om je aan het volgende te houden:

- Zorg dat je een geldig ticket hebt als je bij het festival aankomt! Hoe je dat kunt weten? Wanneer je deze via Your Ticket Provider hebt aangeschaft is dit zeker het geval. Andere verkooppunten of via derden is altijd onder eigen verantwoordelijkheid en het kan daardoor zijn dat je het terrein niet op kunt.

- Ben je wel 18? Dit is namelijk de minimale leeftijd van Central Park op de zaterdageditie! Je kunt dit via een geldig legitimatiebewijs (geen kopie) aan ons laten zien. Op de zondageditie geldt geen minimum leeftijd. Personen van 15 jaar en jonger dienen onder begeleiding van een volwassene te komen.

- Laat ons zien wat je bij je draagt! Bij de ingang controleren we of niemand iets heeft meegenomen wat eigenlijk niet mee naar binnen mag… Mocht er om gevraagd worden, laat dan zien wat er in je tas en jaszakken zit en geef de beveiliging de kans om je kleding te onderzoeken. Je mag hierbij jouw voorkeur voor een visitatie door man of vrouw aangeven.

- Heb je van te voren al wat alcohol gedronken? Wanneer je bij aankomst in kennelijke staat van dronkenschap bent, kunnen we je helaas niet naar binnen laten.

- Neem geen wapens mee. Alles wat we aantreffen, inclusief spullen die op wapens lijken of zo kunnen worden gebruikt, wordt ingenomen. Mocht dit zelfs genoemd zijn in de Wet Wapens en Munitie, dan moeten we dit bij de politie aangeven.

- Laat alle soorten drugs en hallucinerende middelen thuis. Op het event geldt een Zero-Tolerance beleid, dus je mag dit niet gebruiken, verhandelen of bewerken. De politie kan hier in zo’n geval bij worden betrokken.

- Eigen eten en drinken kan helaas niet mee naar binnen (tenzij hier duidelijke afspraken met de organisatie over zijn gemaakt i.v.m. medicatie of allergie). Wij zorgen voor genoeg en diverse consumpties om de dag door te komen!

- Wees lief voor het personeel! Ze doen hun best om het jou vandaag naar de zin te maken en alles veilig te laten verlopen. Beledig hen (en andere bezoekers) daarom niet en volg hun aanwijzingen altijd op.

- Ben je bij geweld, ongeregeldheden of bedreiging betrokken geweest of gebeurt dit op het festival zelf? Dan kunnen we je helaas niet binnen laten. Mocht dit de reden zijn dat je het festival moet verlaten, dan zal dit aan de politie worden doorgegeven.

- Het festival wordt bezocht op eigen verantwoordelijkheid. Mocht je letsel opdoen of (im)materiële schade oplopen, dan kunnen de organisatie van Central Park, het personeel en de eigenaren van de locatie daarom niet aansprakelijk worden gesteld.

- Laat het ons weten als iets mis gaat! Wij kunnen ervoor zorgen dat de politie, ambulance of brandweer er snel is. Bij calamiteiten zullen wij altijd de politie inschakelen.

Is er een noodgeval? Volg dan alle aanwijzingen van het personeel op.

Voor alle gevallen en/of situaties waarin dit reglement niet voorziet, behoudt de organisatie zich het recht voor mondeling en/of schriftelijk aanvullende regels te stellen waaraan de bezoekers zijn gebonden.

Lees hier de Algemene Voorwaarden. 

Niet gevonden wat je zocht?

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur ons dan een berichtje!

Contactformulier