NIEUW: THE PAVILION

In de gloednieuwe tent The Pavillion ontdek je nieuwe explosieve live-acts. Er zijn maar liefst 6 namen toegevoegd aan de line-up. Met de bekendmaking van het derde stage is de line-up van Central Park compleet. We lichten hieronder alvast drie acts toe:  


SON MIEUX

Son Mieux pakt je op en neemt je mee op reis door zijn wereld. Vreugde, plezier, pijn, angsten en misschien een verdwaald liefdesverhaal. Son Mieux schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en daarom klinkt zijn muziek zowel intiem als uitbundig.

Gewelddadig tokkelend op zijn gitaren, bijgestaan door zijn naaste vrienden (op een bont palet aan instrumenten). Son Mieux is Camiel Meiresonne, ooit toetsenist in Soul Sister Dance Revolution en in zijn jonge jaren frontman van All Missing Pieces. Nu volwassen en klaar om de wereld een kijkje te geven in die van hem.

FATA BOOM

Trippy electro hiphop dat doet denken aan M.I.A., Die Antwoord en Missy Elliot. Dat is FATA BOOM. De samenwerking tussen een Nederlandse indie producer en een jonge zangeres met een gedeelde liefde voor hiphop. Hun EP ‘Boa’ was de voorloper van hun onlangs gereleasde debuutalbum ‘CONSTRICTED’. Op naar een trippy 2019! 

TAPE TOY

TAPE TOY is gek en dat is goed. Dit OOR & 3voor12 Talent is al één van de meest geboekte bands van Popronde 2018 en dat is niet zonder reden. Niet gehinderd door de drang om hip of populair te zijn, gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Voeg daar aan toe de energie van een renpaard en een bundel songs van het type oorwurm en je begrijpt dat TAPE TOY niet “nieuwe band nummer zoveel” is. 

IN DE PRIJZEN

Bovenstaande acts wisten zich dit jaar al groots op de kaart te zetten. Traditiegetrouw mogen artiesten en bands uit alle hoeken van de Nederlandse muziekwereld zich namelijk op Noorderslag laten zien. Zo ook afgelopen editie, waarbij maar liefst 3 acts die ook op Central Park staan in de top 25 terecht kwamen. Waaronder FATA BOOM (nummer 5) en TAPE TOY (nummer 7). Jeangu Macrooy staat op plek 19.

Bekijk hieronder het complete programma van Central Park!

Complete programma