Wij planten weer 400 bomen

Central Park is trotse partner van Trees For All. Wij als organisatie planten 200 bomen in het Groene Woud en 200 in Costa Rica om bij te dragen aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden. Dit vinden we belangrijk, bomen en bossen spelen een crusiale rol in het tegengaan van klimaatverandering en zonder bomen is er geen leven. In 2023 werden er in totaal 1105 bomen gedoneerd!

Doe je mee?

Bij het kopen van een festivalticket kun je er voor kiezen om in de laatste stap van het bestelproces voor €5,- één boom of voor €10,- twee bomen te planten. Van alle bomen die via Central Park worden gedoneerd wordt de helft in het Groene Woud geplant en de andere helft in Costa Rica. Op onze homepage is te zien hoeveel bomen jullie hebben geplant! De teller begon bij 400 bomen door ons gedoneerd. Lees hieronder meer over de projecten.

Het Groene Woud

In het Brabantse Groene Woud komen van nature prachtige leembossen voor. Deze zeldzame bossen zijn een echte biodiversiteithotspot: er leven talloze soorten planten en dieren die kenmerkend zijn voor deze bossen. Door nieuw bos te planten, verwachten we dat bestaande plant- en diersoorten verder toenemen. Ook zal het bos nieuwe planten en dieren aantrekken. Denk aan zeldzame vlinders, zoals het bont dikkopje of de kleine ijsvogelvlinder. Daarnaast zullen dieren als de boomkikker, grauwe klauwier, wilde kat, otter en zwarte ooievaar zich helemaal thuis voelen in Het Groene Woud. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Costa Rica

Van jaguars en leguanen tot toekans en neusberen: in de tropische bossen van Costa Rica leven duizenden plant- en diersoorten. Helaas verdwijnt er nog steeds bos om plaats te maken voor landbouwgrond of de aanplant van plantages, waardoor het leefgebied van al deze dieren steeds kleiner wordt. Hoog tijd voor verandering! Trees For All plant samen met Stichting Adopteer Regenwoud en de lokale bevolking 27.500 bomen op 25 hectare weiland waar voorheen parchtig tropisch regenwoud stond. Meer info over het project is hier te vinden.

Terug