Anouk

She is Nobody’s Wife! En daarmee is meteen al duidelijk over wie het gaat... Niemand minder dan Anouk staat op 26 mei 2018 op het hoofdpodium van Central Park!

Ze gaf haar eerste optreden op haar vijftiende, in een café in Den Haag. Jaren later, tijdens een optreden op het Zeeheldenfestival, ontdekte de leadzanger van Golden Earing, Barry Hay, haar talent. Hij was zo enthousiast dat hij aanbood om muziek voor haar te schrijven. Zo ontstond in 1996 haar eerste single Indigo Mood. Toen ze in 1997 haar tweede single Nobody’s Wife uitbracht, werd Anouk nationaal én internationaal een begrip.

Ze scoorde nog veel meer hits waaronder: Girl, Lost en Three Days In A Row. In 2013 bracht ze Birds uit, wat ervoor zorgde dat Nederland voor het eerst in acht jaar(!) weer in de finale van het Eurovisie Songfestival terecht kwam. Stilzitten is niks voor Anouk, want in 2016 bracht ze maar liefst twee albums uit! Alleen op de vrijdagavond zit ze even stil, als ze als een van de coaches plaatsneemt in  een grote rode stoel om aandachtig te luisteren naar nieuw zangtalenten tijdens The Voice Of Holland.

Wist je dat…
… Anouk nog nooit heeft opgetreden op een festival in Utrecht?

 … Anouk zonder geschikte vooropleiding in 1994 toch werd aangenomen op het conservatorium?

 …Haar single Modern World op nummer 1 stond in hitlijst van Turkije?