the brahms

De vierkoppige Utrechtse band maakt een mix van Afrikaanse grooves en dansbare indie-muziek. The Brahms bestaat uit David Westmeijer (zang), Thomas Braam (gitaar), Martin Brummelkamp (drums) & Tobias Moeken (bas) en werd gevormd op de Herman Brood Academie.

Ze brachten binnen twee jaar twee opeenvolgende EP’s uit en wonnen daarmee meerdere awards (3FM Award Best Alternative, Sena Performers PopNL Award, Utrecht Popprijs) en konden op aanzienlijke airplay rekenen voor de eerste vier singles (Golden, Homerun, Shoulder Blades en Feels Like Home).

Na het spelen van meer dan 70 shows in 2016 ging de band terug de oefenruimte in. In 2017 startte een nieuw tijdperk voor The Brahms. De eerste single van het nieuwe album, ‘Sleep’, laat een nieuwe, overweldigende kant van de band zien. Deze nieuwe sound is grotendeels te danken aan een samenwerking met de Londense producer Larry Hibbitt (Nothing But Thieves, Sundara Karma, Bloxx).

ALBUMS

Het debuutalbum verschijnt in 2018. Na een keuze te hebben gemaakt uit meer dan 30 songs, bracht de band achttien dagen door in de Artspace Studios in Londen om hun debuutalbum op te nemen.

WIST JE DAT

… De catchy single ‘Golden’ werd uitgeroepen tot 3FM-Megahit

… De band 18 dagen doorbracht in Londen om hun debuut album op te nemen?