Info

Datum & tijd

Zaterdag 15 juni 2024

Tijden: 12:00 tot 23:00
Minimum leeftijd: 18 jaar

Zondag 16 juni 2024

Tijden: 12:00 tot 22:00
Geen minimum leeftijd. Personen van 15 jaar en jonger dienen onder begeleiding van een volwassene te komen. Iedere bezoeker dient voorzien te zijn van een ticket. Locatie

Central Park vindt op 15 & 16 juni 2024 plaats in Park Transwijk, Utrecht. Een droomlocatie welke is voorzien van veel hoge bomen, een grote vijver én verharde paden.

Lees hieronder hoe je er komt met de auto, fiets of het OV.

Minimum leeftijd

Central Park is op zaterdag 15 juni 2024 uitsluitend te bezoeken vanaf 18 jaar. Ook onder begeleiding is het niet mogelijk het terrein te betreden als je jonger bent dan 18.

Op zondag 16 juni 2024 is het festival toegankelijk voor alle leeftijden. We adviseren wel om met kinderen vanaf 12 jaar te komen, aangezien we geen entertainment voor jonge kinderen aanbieden. Personen van 15 jaar en jonger dienen onder begeleiding van een volwassene te komen.

Parkeren

Parkeren kan bij P+R Papendorp aan de Mercatorlaan in Utrecht.

Let op: Het parkeerterrein ligt niet direct aan het festivalterrein, dus worden er speciale pendelbussen ingezet. Deze brengen je gedurende de hele dag gratis naar het festivalterrein en weer terug naar de parkeerplaats (een ritje duurt zo’n 5 minuten). Je hebt hier dus geen los busticket voor nodig.

Geen online parkeerticket? Dan kun je voor €20,- bij onze parkeerwachter een parkeerkaart kopen. Let op: dit kan alleen met PIN. Zeker zijn van een plek? Bestel je parkeerkaart vooraf!

Kom met de fiets!

Central Park is makkelijk te bereiken per fiets.Er is een grote (onbewaakte) fietsenstalling aanwezig direct naast het festivalterrein.

Kom met het OV

Park Transwijk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het makkelijkst is om de sneltram te nemen. Kijk voor actuele vertrektijden op 9292.nl.

SNELTRAMS:

Vanaf Utrecht CS (Jaarbeurspleinzijde)
Neem Lijn 20 van Utrecht CS naar Nieuwegein Zuid of neem Lijn 61 van Utrecht CS naar Ijsselstein. Stap uit bij Halte Winkelcentrum Kanaleneiland)

Vanaf Ijsselstein & Nieuwegein
Neem lijn 21 richting Utrecht CS. Stap uit bij Halte Winkelcentrum Kanaleneiland

Kiss & ride + taxi

Wordt je afgezet bij het festival, of neem je een taxi? Houd dan Beneluxlaan, Utrecht aan op je navigatie. Vanaf de afslag kun je de borden "Kiss&Ride & Taxi” volgen.

Voucher

In de ticketshop kun je jouw vouchercode verzilveren. Blijft er geld over op jouw voucher? Dan kun je het overige tegoed  voor een andere editie inzetten. Heb je te weinig tegoed op je voucher? Dan kun je het overige bedrag bijbetalen. Ben je je code kwijt? Je kan deze hier opnieuw opvragen.

Betaalmogelijkheden

Je kan op het festivalterrein munten kopen die als betaalmiddel gelden voor food & drinks. De munten kun je zowel contant als met pin afrekenen. 

Let op: munten zijn niet inwisselbaar en alléén geldig op 15 juni 2024 van 13:00 tot 23:00 en op zondag 16 juni 2024 van 12:00 tot 22:00.

Eten & drinken

Het is niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen. Ook lege (Dopper) flesjes mag je niet meenemen. Gelukkig hebben we op het festivalterrein genoeg lekkers te koop, dus dat moet helemaal goedkomen. 

Laat je verrassen door de meest bijzondere smaken en combinaties & bekijk hier wat er op Central Park allemaal te eten is. Ook staat hierbij vermeld wat je opties zijn m.b.t. vegan en glutenvrij eten.

Heb je een allergie en wil je eigen eten meenemen? Mail dan even naar info@centralparkfestival.nl

Lockers

Vlak na de entree van het festival vind je een heleboel kluisjes waarin je jouw tas, kleding en persoonlijke items kunt opbergen. Je betaalt hiervoor €8,- (medium locker) of €10 huur. Dit kun je met pin en cash betalen en je kan jouw kluisje gedurende de dag zo vaak openen en sluiten als je wilt. 

Let op: een kluiscode is maar één dag geldig! Kom je een weekend? Dan dien je op zondag opnieuw een kluisje aan te schaffen. 

Heb jij een kluisje online gereserveerd? Dan krijg je van ons een code de dag vóór het festival. Geen code gehad? Kijk even in je spam! Mocht deze daar ook niet zijn kun je je op het festivalterrein melden bij de lockers met jouw naam en REF nummer. Dan krijg je je code daar alsnog. 

Mindervalide

Rolstoeldeck 

Ook komende editie bouwen we een rolstoeldeck met aparte ingang. Hiermee heb je goed zicht op de Mainstage. Het ticket is geldig voor 2 personen: een rolstoelgebruiker en begeleider. (let op: dit bandje geeft geen toegang tot het VIP Skydeck) 

Geen rolstoelticket?

Geen rolstoelticket maar wel een rolstoelgebruiker? Dan kun je met een regulier ticket bij de reguliere ingang naar binnen. Bij de EHBO is een invalidetoilet. Je kan dus in jouw rolstoel overal komen met uitzondering van het rolstoeldeck en het VIP Skydeck. 

Camera's

Neem vooral jouw (digitale) fototoestel en videocamera, GoPro of telefoon mee om de beste momenten vast te leggen. Een (semi-) professionele camera is helaas niet toegestaan. 

Een selfiestick mag ook niet mee naar binnen. 

Medicijnen

Het is toegestaan om medicijnen mee te nemen in een dosis die je maximaal nodig hebt op 1 dag. Een doktersverklaring/medicatiepaspoort is noodzakelijk.

De beveiliging zal jouw documentatie beoordelen en de medicijnen controleren. Het kan zijn dat de EHBO jouw medicijnen (bijvoorbeeld als deze gevaarlijk zijn i.c.m. alcohol) in bewaring neemt en je deze enkel kan innemen bij de EHBO. 

Roken

Er zal op Central Park geen sigaretten verkoop zijn. Wil je toch roken deze dag? Zorg dan dat je voldoende voorraad meeneemt.

Roken is alleen toegestaan in de outdoor area’s.

Wat mag ik niet meenemen?

Eigenlijk alles waarmee je jezelf of een ander kunt schaden en nog wat andere dingen: Drugs, eigen eten en drinken (ook alcohol en snoep mag niet mee), elektronische sigaretten (tenzij de vloeistof in een afgesloten, nieuwe(!) verpakking zit), selfie sticks, spuitbussen en parfumflesjes, flessen met vloeibare inhoud, lege dopper flessen, glas, plastic flessen, blik, bekers, koelboxen, vuurwerk, wapens (ook zakmessen en pepperspray), paraplu's, buggy's, stoelen en tenten.

Wat mag ik wel meenemen?

Nog niet opgeblazen opblaaselementen, vlaggetjes, go-pro's, wegwerp camera's, deodorant sticks en soortgelijke producten als ze nog in de officiële verpakking zitten! Zonnebrand mag je mee het terrein op nemen, houd er echter rekening mee dat spuitbussen die zonnebrand onder hoge druk vernevelen NIET toegestaan zijn. Ook is het altijd slim om je telefoon, een powerbank, oordoppen, zakdoekjes en een zonnebril mee te nemen. Rugzakken mag je gewoon meenemen, let wel: de beveiliging zal de inhoud hiervan controleren.

Help ons Central Park schoon houden

Op Central Park plaatsen we afvalbakken waarin je plastic en restafval kan scheiden. Help jij een handje mee? Zo houden we het festivalterrein schoon én groen! 

Onze schoonmaakploeg leegt de bakken afzonderlijk van elkaar en het plastic en restafval worden apart verwerkt. 

Overige vragen

Heb jij nog een andere vraag die hier niet tussen staat?

Kijk dan eens tussen onze veelgestelde vragen