Central Park streeft naar een zo duurzaam mogelijk festival

Central Park streeft ernaar om een zo duurzaam mogelijk festival te realiseren. We zijn ervan overtuigd dat het zorgvuldig selecteren van (lokale) leveranciers, het optimaliseren van transportroutes en het implementeren van een efficiënt stroomplan, de impact van ons festival op het milieu aanzienlijk kan verminderen. Het behoud van groen in het park staat bij ons hoog in het vaandel.

Zo streven wij ernaar om zo min mogelijk gebruik te maken van diesel-aggregaten. Onze aggregaten worden alleen ingezet wanneer dat noodzakelijk is, wat resulteert in een vermindering van energieverbruik. Waar mogelijk kiezen we ervoor gebruik te maken van de vaste spanning in het park of het inzetten van batterijen. 

Onze productieplanning is uiterst efficiënt georganiseerd, waarbij transportroutes zorgvuldig worden gecombineerd om halflege trailers op de weg te minimaliseren, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Bovendien moedigen we ons publiek aan om met de fiets naar het festival te komen in plaats van met de auto. 

Het decor van ons festival is duurzaam ontworpen, met herbruikbare items die minimaal 5 jaar meegaan, in plaats van na één gebruik te worden afgeschreven. 

Wij streven ernaar om het groen in het park mooier achter te laten dan voor de opbouw van het festivalterrein. Hiervoor nemen we uitgebreide maatregelen zoals het opstellen van een Flora en Fauna rapport, een bomenanalyse waarbij kwetsbare bomen worden afgezet of worden ingepakt met boombeschermers. Rondom de bomen (kroonprojectie) worden geen zware materialen geplaatst.

Bij mogelijke grasschade wordt dit direct na de afbouw hersteld en opnieuw ingezaaid. Bij extreme droogte sproeien we het terrein extra zodat het gras beter kan herstellen.

Ontdek meer!