Central Park streeft naar een zo duurzaam mogelijk festival

Wij zijn van mening dat door na te denken over het inzetten van duurzamere leveranciers, het combineren van transporten, en een efficiënt stroomplan de impact van het festival op het milieu gereduceerd kan worden.

Een aantal voorbeelden:

Wij gebruiken geen energie slurpend conventioneel licht, maar ledverlichting voor zowel de lichtshows als terreinverlichting. Aggregaten staan alleen aan, als ze ook nodig zijn.. 

De productieplanning is zeer efficiënt georganiseerd. Transporten worden zoveel mogelijk gecombineerd. Hierdoor zullen er nooit halflege trailers op de weg rijden, wat zorgt voor minder Co2 uitstoot. Ook ons publiek motiveren we om lekker op de fiets te komen in plaats van met de auto. Het decor is duurzaam doordat we items bouwen die meerdere edities worden ingezet, i.p.v. na één keer afgeschreven te zijn.

Verduurzaming is een “ongoing proces”:

In samenwerking met “Green Events” is afgelopen editie een nulmeting uitgevoerd waarbij we voor de toekomst kunnen nagaan welke facetten binnen het festival we nog meer kunnen verduurzamen. Zo kunnen we Central Park in de toekomst nog groener maken!

Ontdek meer!